Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-settings.php on line 389 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-settings.php on line 404 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-settings.php on line 411 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-settings.php on line 446 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-includes/cache.php on line 99 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-includes/theme.php on line 576 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/backtype-connect/backtype-connect.php on line 1015 Välja webbhotell | webpal

Niklas Olsson om affärer på internet

Affiliatenätverk, Bloggar, BloggInfo.se, Bokhylla, Domännamn, Informationsprodukter, Internetentreprenörer, Internetmarknadsföring, Länkstrategier, Övrigt, Projekt, Reseguider, Sökmotorer, Svensk Kolgrill, Twitter, Varumärken, Webb 2.0, Webbhotell, WordPress

Välja webbhotell

2008-01-31 | Webbhotell

Tål ditt webbhotell en granskning? Kontakta mig

När man varit aktiv på internet ett tag och drivit ett antal hemsidor blir det lätt så att man sprider sig mellan ett antal webbhotell. Detta har dels berott på att ett av mina första betalda webbhotell var One.com som inte stödjer fler än en domän kopplat till sig, så när jag ville göra en hemsida till var jag tvungen att skaffa ytterligare ett webbhotellkonto. Det har även berott på vissa SEOfunderingar kring att sprida sina hemsidor mellan olika webbhotell för att ge mer kraft till länkarna mellan dem. En av de största fördelarna med ett sitenätverk är ju just cross promotion, både genom besökare och att man kan sprida sin länkkraft.

Nedan har jag gjort en liten sammanställning över de webbhotell jag använt och använder mig av.

One.com

One har alltid fungerat stabilt och varit en trogen leverantör av webbhotell för mig. Denna sida ligger t.ex. fortfarande på One. One kommer dock med några begränsningar. Dels verkar det som de har satt en väldigt låg gräns för hur mycket av servrarnas kapacitet varje enskilt webbhotellskonto får ta upp, detta kan ibland leda till ruskigt långa svarstider. Jag har inget större förtroende för hur One skulle hantera saken vid en plötslig trafiktillströmning.

Det kanske största problemet med One är att man bara får knyta ett enda domännamn till sitt webbhotellskonto. Detta gör det mycket dyrt att försöka driva hela sitenätverk på one.com då varje domän måste ha sitt eget konto.

På det stora hela rekommenderar jag ofta One till både vänner och kunder. Här får man ordentligt billigt utrymme med helt ok support som passar utmärkt för det lilla företaget som inte planerar att dra tusentals besökare eller expandera med flera olika domäner.

 • Riktigt billigt
 • Godkänd support
 • Bara ett domännamn per konto
 • Lite slött ibland

Crystone

Jag kom på fel fot med Crystone redan från dag ett. Jag råkade nämligen registrera mitt konto med ett domännamn för att sedan dagen därpå komma på att jag egentligen ville knyta ett helt annat domännamn till detta konto. Detta borde inte vara några problem hos ett vanligt webbhotell, men hos Crystone skulle det visa sig att även en så pass enkel aktivitet var näst intill omöjlig.

Jag letade djupt i Crystones supportsidor för att hitta någon form av ledtråd till hur jag skulle kunna ordna detta och peka om denna domän till Crystone, utan att hitta speciellt mycket matnyttigt, varpå jag bestämde mig för att kontakta live-supporten. Det visade sig tyvärr att denna var bemannad av bittra ungdomar som inte helt kände att de hade hamnat rätt här i livet. Det hela utvecklade sig till någon form av subtil pajkastning där de kämpade för att förklara att de varken hade tid eller ork att hjälpa mig med mitt lilla problem. Jag ångrar än idag att jag inte sparade ned några av dessa loggar för att hänföras av (och kanske publicera här på bloggen). Det unika med Crystone var att det inte var en specifik person i supporten som betedde sig såhär, jag talade vid tre olika tillfällen med tre olika supportpersoner, och alla gångerna var jag förbannad när jag stängde ned chattrutan. Jag antar att det måste ha med företagskulturen att göra, och aktar mig hädanefter för att använda Crystone.

Problemet med det nya domännamnet blev förresten löst, två månader efter att jag beställt mitt webbhotell.

 • Support?
 • Uråldrigt admin med enda syfte att sälja extratjänster

Loopia

Loopia är mycket stabila, snabba och har ett helt okej användargränssnitt för att göra ändringar i sitt konto som att koppla nya domännamn och liknande. En stor fördel med Loopia är att man kan dela upp sitt konto mellan en Linux- och en Windows-server. På detta vis kan man köra både .NET sidor och PHP sidor från samma webbhotellskonto.

Loopias support är faktiskt den enda webbhotellssupport jag verkligen använt mig av för att lösa problem. De har vänligt hjälpt till med både problem i koden på sidor och domänflyttar. Mycket bra!

Anledningen till att Loopias webbhotell fungerar så bra som det gör är självklart att de är de absolut dyraste av de jag använder mig av. Å andra sidan känns det helt okej att lägga lite pengar på något så verksamhetskritiskt som webbhotell.

Jag brukar lägga mina lite större kunders hemsidor på Loopias webbhotell, där ligger de tryggt.

 • Snabbt
 • Mycket bra support
 • Obegränsat med domännamn
 • Linux och windows på samma konto
 • De vet att ta betalt för allt detta…

Proinet

Proinet är smidigt och man får tillgång till en kontrollpanel där man verkligen kan ordna med det mesta (Cpanel). Därifrån kan man lägga till databaser, knyta nya domäner till sitt konto och mycket mer. Helt klart skönt och leder även till att man inte alls behöver vända sig till supporten i någon vidare utsträckning (inte en enda gång för min del).

Problemet med Proinet är dock att det precis som One.com är ett lågpriswebbhotell vilket kan leda till vissa prestandaproblem. Jag upplever ofta att mina sidor hos Proinet är trögladdade, för att inte tala om phpMyAdmin som knappt går att använda då det är så segt (har inte en aning vad detta kan bero på).

I dagsläget har jag drygt tio stycken hemsidor på mitt Proinetkonto, till en knappt kännbar årskostnad.

Tilläggas bör att Proinet i höstas blev utsatta för en hackerattack vilket ledde till att hela webbhotellet låg nere i nästan en vecka samt att många förlorade data från sina hemsidor. Detta fick åtminstone mig att fundera över det kloka i att lägga viktiga hemsidor på ett budgetwebbhotell.

 • Obegränsat med domäner till samma konto
 • Billigt billigt
 • Fruktansvärt långsam admin och phpMyAdmin
 • Kommer det nya hackerattacker?

Binero

Binero är mitt senaste hopp på webbhotellfronten och de har fått mycket goda omdömmen av andra användare. I dagsläget har jag precis börjat använda dem och har svårt att uttala mig kring tillgänglighet och åtkomsttider, dock har jag redan hunnit vara i kontakt med deras support :).

Supporten på Binero var snabb och enkel, alla mina problem har lösts utan minsta bekymmer, dock har vissa av problemen tyvärr inte varit orsakade av mig själv. Binero har ett eget webbgränssnitt för att hantera sina sidor och detta kan nog behöva en del finputsning, det är inte sällan man kastas ut ur systemet eller hamnar fel. Till exempel blev det fel när jag bokade mitt webbhotell så att dubbla konton bokades.

Bortsett från dessa missöden (större delen av tiden spenderar man trots allt inte i Bineros webbgränssnitt) har jag bara positiva upplevelser av Binero, och hoppas starkt på dem inför framtiden. Binero har dock en prisnivå som gör att man kan förvänta sig lite mer av dem än av t.ex. Proinet.

 • Effektiv och tillmötesgående support
 • Buggigt webbgränssnitt

Slutsatser

Jag skulle kunna sammanfatta det hela såhär:

 • One.com – Det perfekta valet för det lilla företaget eller den enkla bloggen med inte allt för stora krav på prestanda.
 • Crystone.se – Undvik så långt det är möjligt. Om du dock måste använda dem, undvik supporten och den fruktansvärda kontrollpanelen.
 • Loopia.se – Prestanda, support och djupa hål i plånboken. Mycket bra för dig med lite större budget som lägger stor vikt vid prestanda och upptid.
 • Proinet.se – Perfekt för dig som planerar att bygga ett sitenätverk eller vill ha ett eget webbhotell att erbjuda dina kunder. Hur många databaser du vill och full kontroll över dina inställningar.

Kommentarer

 • 1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Anders G
  2008-01-15 17:37

  One har funkat hyfsat för mig, jag kan instämma i din rekomendation ang. dem.

  Crystone har jag inte heller så goda minnen av (tyvärr). Servern kraschade när jag precis hade börjat abonera och mejlsupporten är helt hopplös. Vissa mejl svarade de inte på och andra dröjde det många dagar innan de svarade.

  Ska titta lite närmare på Binero, är på jakt efter ett bra webbhotell. Tack för intressant läsning.

 • 2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
  2008-01-17 23:31

  Jo, det är en djungel där ute :)

 • 3. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 erik
  2008-01-19 22:06

  kolla på http://www.loomit.se/Webbhotell har kört dom i ca en månad.
  Och har hitills funkat riktigt bra.

 • 4. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
  2008-01-20 10:59

  Kände inte till Loomit tidigare faktiskt!

  Har dock ett problem med webbhotell av Loomits typ. De ligger i en prisklass där de konkurrerar med Loopia och liknande, men av deras hemsida att dömma har de inte i närheten av samma resurser som Loopia.

  Vad händer om Loomit blir hackade? Vid en sådan prisnivå föredrar jag faktiskt ett mer välkänt företag.

 • 5. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Ny vecka och nya länkar — Jonny Elofsson
  2008-01-21 14:01

  […] finns mängder av webbhotell att välja mellan och Niklas på bloggen Webpal har gjort en liten sammanfattning av några av de större webbhotellen i vårt avlånga land. På temat webbhotell bloggar webbhotellet Binero om webbhotell som själva […]

 • 6. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Linussan
  2008-01-23 07:31

  Jag är supernöjd webb100.se, de senaste dagarna har det tyvärr varit ostabilt men det är första gången jag stött på problem. Priset 150-350 kr per år (beroende på paket)och den mycket snabba servicen är oslagbart.

 • 7. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Jonas Arnklint
  2008-01-23 16:37

  Tack för en bra guide! Jag skulle dock av egen erfarenhet aldrig rekommendera Crystone till företag över huvud taget. Har precis som Anders G alldeles för dåliga minnen av dem. Har haft ögonen på Aleborg (nuvarande Binero) sedan starten och alltid tyckt att de är ärligast och erbjuder bra grejer.

 • 8. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Lars Enarsson
  2008-01-28 20:39

  Jag använder Backupnow Norden
  Med webbhotellpaket från 4.20 kr i månaden
  bra support och jag har allrdig hafft något krångel
  jag har fått en support som har hjälpt till med
  allt jag inte klarat själv och lite till
  http://www.backupnow.se

 • 9. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Webmastern.se din guide till större inkomster på nätet
  2008-01-30 04:20

  […] brukar det vara just Loopia, men även Binero är en stark kandidat. På Webpal.se hittar du en sammanställning och fler rekommendationer på […]

 • 10. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Daniel
  2008-01-30 08:41

  Tack för en bra lista. Kör själv alla mina siter hos loopia men är på jakt efter ett lågprishotell för lite spridning.

 • 11. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Att välja webbhotell
  2008-01-30 12:19

  […] guiden heter välja webbhotell och innehåller i dagsläget one.com, loopia, binero, crystone och proinet.[…]

 • 12. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 LeoB
  2008-01-30 16:55

  Ett stort problem med web-hotellen tycker jag är att det inte går att få tag på någon som helst statistik över prestanda vad gäller databaser o d. Det web-hotell jag använder drabbades av stora problem i samband med att de bytte ägare och teknik (Linux -> Windows). Jag försökte hitta prestanda-tester och pålitliga översikter, men det var omöjligt. Fejkade artiklar och omdömen var normen. Som jag uppfattar det översäljer web-hotellen gärna. Databaserna storknar och de skyller på dem (fast att det är känt att de gör databaserna kan storkna vid hög belastning).

  Jag erbjöd ett antal web-hotell att göra tester (jag skrev testerna). De flesta hörde inte av sig och de som gjorde det avböjde. Jag gjorde testerna så pass enkla så att en användare utan några kunskaper skulle i princip kunna köra dem (eller låta mig köra dem).

  Resultatet av mina ansträngingar i somras finns här:

  http://awebhostguide.wordpress.com/

  Ni får gärna gissa vilket web-hotell jag använde. Om ni vill vara med och göra tester så hör av er!

 • 13. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Staffan V
  2008-01-30 17:25

  Jag kör one.com själv och det funkar fint (fast den bloggtjänst de erbjuder är knappast något att rekommendera).

  Det verkar som om de flesta content management-system kräver safe_mode=off men de flesta webbhotell (typ alla) har den påslagen. Jag fick WebsiteBaker att fungera direkt på one.com när jag testade men de rekommenderar inte att man kör det med safe_mode on. Någon som har tips?

 • 14. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Magnus
  2008-01-30 17:49

  Om du har SEO tankar och arbetar med svenska sidor är One ett mycket dåligt alternativ eftersom servrarna står i Danmark. Det ger negativa effekter om du försöker synas i de svenska sökresultaten. Här finns en lista med svenska hotell som har servrar i Sverige: http://www.naknasanningen.com/2007/08/lista-svenska-webhotell-sorterat-p-pris.html

  Magnus

 • 15. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
  2008-01-31 22:12

  Många intressanta synpunkter och tips här! Detta med safemode är ju lite vanskligt, risken för hackerattacker av olika slag ökar så vitt jag förstått…

  Jag har hört att servrarnas placering ska kunna ha viss påverkan på sökmotorrankningen, detta är dock inget jag själv upplevt för siterna i mitt nätverk som ligger både på svenska och danska servrar!

  LeoB,
  Du tar verkligen upp en viktig aspekt, prestandan lyfts sällan fram av webbhotellen själva.

 • 16. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 LeoB
  2008-02-01 00:35

  Niklas,

  Om du är intresserad och har tid så kan vi kanske göra några mätningar?

 • 17. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
  2008-02-01 09:54

  LeoB,

  Jag har kikat lite på ditt test och det ser helt klart intressant ut. Frågan är dock hur exakt data man kan få fram genom denna metod, fast som jämförelse mellan olika webbhotell fungerar det ju bra!

  Det hela ligger dock lite utanför mitt eget område och jag kommer inte heller kunna hitta tid att avlägga till detta. Däremot skulle jag gärna lägga upp resultat antingen i den här posten eller i en egen post om du gör undersökningar på fler svenska webbhotell! Självklart med länk till ditt test och ditt namn som upphovsman. Vad tror du om detta?

 • 18. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 LeoB
  2008-02-01 15:33

  Hej Niklas,

  Gärna, men jag behöver hjälp av de som har konton på svenska webbhotell. Ni som har det och är intresserade, hör av er!

  Det vore förstås jätteroligt om ni som driver webbhotellen hör av er!

 • 19. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Lars Enarsson
  2008-02-06 11:21

  Backupnow Norden´s servrar står i Härnösand om jag förstått rätt, detta är ett måste för mej,
  känns bättre och tydligen skall det vara bättre för
  sökmotoroptimering åxå om du har SEO tankarna…
  http://www.backupnow.se

 • 20. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Erik
  2008-02-07 16:44

  Hej Niklas mfl!
  Vi på compartment är gärna med.. Hör av dig om det är aktuellt..

  –erik

 • 21. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Kjetil Jensen
  2008-02-08 06:29

  Ang. phpMyAdmin hos Proinet, så är detta en känd bugg i MySQL 5.x versionerna, i fall du har en databas server med över 2000+ databaser, så kommer absolut alla leverantörer att få samma problem.

  Nu kör vi däremot ganska vassa MySQL servrar som klarar högt tryck så vi har valt att ha mindre servrar men mer kraft i varje maskin.

  För den som är intresserad kan man alltså kolla här:
  http://bugs.mysql.com/bug.php?id=19588

  Sedan var det jo bara beklagligt angående hacker incidenten, men alla möjliga kan bli utsatta, men vi hade väl kanske inte den bästa rutinen heller DÅ, men skulle något liknande ske igen (vilket jag verkligen inte hoppas) så är vi väl förberedda.

  Ni som är ute efter att göra tester får gärna kontakta Proinet och hänvisa till mig.

  Mvh Kjetil Jensen
  O. & K. Webhotel in Sweden AB

 • 22. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
  2008-02-08 11:54

  Kjell,

  jag har tyvärr inte upptäckt någon större förändring på mitt adminkonto, phpmyadmin går knappt att använda pga laddningstiderna. Men detta är väll helt enkelt något man får räkna med till det priset, jag tycker fortfarande att ni erbjuder en mycket prisvärd tjänst!

 • 23. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Kjetil Jensen
  2008-02-08 19:37

  Hej,

  Det är på grund av att buggen är inte löst än :) Utan när MySQL 5.1.23 släpps eller senare version så skall det vara löst, men dom har inte släppt dom än vilket förklarar saken varför det är segt fortfarande.

  Så jag rekommenderar dock att man kör någon egen MySQL klient tillsvidare.

 • 24. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 BloggInfo nere, Proinet hackat | webpal
  2008-02-14 22:11

  […] Kjetil Jensens förklarade här på bloggen att Proinet skulle vara väl förberedda om en attack skulle ske igen. Tyvärr verkar deras omedelbara reaktion bara ha varit att dra ut alla sladdar och inget mail har skickats ut med information till kunderna. Anmärkningsvärt. […]

 • 25. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Susanna
  2008-02-15 04:45

  Tack för sammanställningen, den är helt klart läsvärd. Har kört Loopia och deras kontollpanel är bra. Därmot så har jag fått känslan av att de inte riktigt har tid att hjälpa en när man kört fast. Har anlitat Benero men har haft samma problem med dem, dessutom har deras servrar varit nere lite väl ofta på sistone. Växtvärk kanske?

  Har nu bytt webbhotell till ww.wk.se sedan 2 månader tillbaks och det intryck jag har fått hittils är mycket possitivt. Inte en enda gånga har jag sett att min sida varit nere. Dessutom känns det som de prioriterar varje kund ordentligt och de är alltid sympatiska att ha att göra med. Hur korkade frågor man än ställer. Önskar att flera webbhotell hade den inställningen.

 • 26. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Foa
  2008-02-15 08:34

  Hej!
  Ojj vad jag sökt på Internet för att få ett hål ut i Syber-rymnden för att få information om Proinet.
  Nu ligger servern nere och man blir ju knäpp då man inte vet vad som händer.
  Ringa är ju meningslöst.. ett autosvar som talar om att man kommit rätt.. men sedan förstår man inte meddelandet som är kort och blixtsnabbt oxh otydligt.

  Kjetil verkar ju dyka upp här åtminstone!
  Är det någon som vet vad som händer med Prionet?

 • 27. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 DoT
  2008-02-20 13:49

  Har haft Proinet ett tag nu och det har under den tiden vart 2 attacker mot proinet… Kjetil och grabbarna har grym support och dom gillar jag verkligen men måste tyvärr byta plats så fort vårt kontrakt går ut. Sitter med 20 medlemmar som betalat avg. för att vara med i vår spel community och det fungerar inte då servern går ner så pass offta som den gör. Verkar nästan som att det är någon personlig vendetta mot proinet :)

  kommer att ta one.com istället, nån som har synpunkter på dom? så man inte hamnar i samma sits igen

 • 28. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 LeoB
  2008-02-21 00:39

  Jag har fått uppfattningen att problemet vad gäller performance är att den sjunker väldigt hastigt vid alltför hög belastning. Det innebär problem för de webbhotell som försöker få in så mycket pengar som möjligt genom att lägga så mycket som möjligt på varje databas-server. De har ingen möjlighet att ta hand om att servrarna storknar, det sker väldigt snabbt, utan det är kunderna som får sitta emellan.

  Personligen tycker jag förstås att det är helt oacceptabelt - även om jag förstår deras dilemma. Vad som behövs ur kundsynpunkt är helt enkelt performancedata så att man kan se hur de sköter problem liknande dessa.

 • 29. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
  2008-02-22 21:50

  LeoB, jag håller med dig helt, vissa webbhotell försöker helt enkelt få in på tok för många användare på samma servrar för att det egentligen ska vara hållbart i det långa loppet.

  Dela gärna med er av era egna webbhotells erfarenheter!

 • 30. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Camilla Henrixsson
  2008-03-07 12:19

  Jag har sett att backupnow Norden
  har börjat sälja domäner com, org, name, bland annat
  med som det verkar ett enkelt och snyggt gränssnitt
  för att kunna hantera sina domäner med toppen
  http://www.backupnow.se “”"bra priser bra support”"”

 • 31. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Norman
  2008-03-13 02:24

  Ett problem med databaser är ju att det alltid är någon lirare som kommer tokbelasta databassevrar.

  Detta kan man antingen lösa med en stor stark mySQL-servermaskin. Dock får man fortfarande minnesbegränsningar och begränsas av hastighet på bus (snarare än CPU) pga IO.

  En bättre lösning i mitt tycke (som vi själva gör) är att vi har fler databasservrar utspridda för alla webbservrar. (Vilket de flesta gör nuförtiden)

  Då minskar risken för en total krash för alla och istället blir det ett fåtal domäner/sajter som kan drabbas i värsta fall.

  Ser man att problemen återkommer så får man expandera med fler servrar samt flytta de tunga användarna tills dess problemet lösts. Det är trots allt en delad miljö och man ska försöka hålla alla så nöjda som möjligt och samtidigt hålla ett konkurrenskraftigt pris =) detta mina vänner, är klurigt!

 • 32. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Jonah
  2008-03-13 14:06

  Hej,
  Kan du förtydliga detta?
  “En stor fördel med Loopia är att man kan dela upp sitt konto mellan en Linux- och en Windows-server. På detta vis kan man köra både .NET sidor och PHP sidor från samma webbhotellskonto.”
  Menar du att man betalar för ett konto, men får 50/50 på två servrar?

  Mvh,
  Jonah

 • 33. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
  2008-03-13 14:12

  Jonah,

  Detta är en mycket trevlig funktion som också erbjuds av Binero faktiskt. Det fungerar så att du när du kopplar en ny domän till kontot kan välja om du vill att den ska vara på en windows eller linux server. Du får sedan egna ftp-uppgifter för de två olika servrarna.

  Ingen uppdelning 50/50 av ditt konto görs, du kan själv helt fritt bestämma hur mycket du har på den ena eller andra servern, bara du håller dig inom den totala gränsen för ditt konto.

 • 34. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Jonah
  2008-03-13 16:01

  Ah, då är jag med. Jag har nämligen Binero idag och använder den funktionen. Dock har jag aldrig tidigare haft så mycket problem som med Binero. Jag har haft förmånen att ligga på deras “VonAnka”-server (bara namnet säger sitt..). Sämre uptime får man leta efter. Deras kontrollpanel är dessutom en katastrof. Rörig och svårhanterbar. Lika rörig är deras webbmail.

  Jag kikar just nu på Loopia istället och betalar gärna mellanskillnaden..

  /Jonah

 • 35. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Martin Persson
  2008-04-20 15:16

  Hej
  One.com eller B-one som de hette förut är inte seriösa.Jag har webbutik hos dom & den ligger nere,totalt 26 timmar nu.26 timmar från Lördag morgon till Söndag eftermiddag är inte illa.
  Jag får 2 besked av dom,ett är att det är fel på min butik andra att en server är trasig.Jag flyttar nu till ett seriöst hotell.Dom har svensktsupport,denne persons uppgift verkar vara att ljuga ihop dom mest fantastiska förklaringar.Tråkigt med alla oseriösa i datorvärlden,dom drar ett löjets skimmer över dom seriösa & duktiga personer som finns,men tycks allt svårare att hita.Scharlataner skojare & gangsters finns överallt,men hur
  One.com kunnat skoja sej upp till ett så stort företag är mej en gåta.

  Hej Igen.
  Nu har jag språkats med One.com igen !svaret! ” Server failure ”
  ” wery complicated issue ” Our tecnicans been working on this al weekend ” Well,verkar allt mer som ett företag av skojare,vad säger man? ONE COM SUCKS BIG TIME.Ska bli gott att flytta över till ett svenskt seriöst webhotell.Vi får ju hoppas att detta inte är kutym bland danska företag.

 • 36. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Stark Signal » När supporten inte håller - Stark Signal
  2008-08-17 11:07

  […] nummer två 17 aug 12:06: Niklas “webpal” Olsson skrev ju om det här med webbhotell för ett bra tag sedan. Värt en […]

 • 37. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Nabil
  2010-11-24 17:36

  Letar man efter ett svenskt, seriöst webbhotell så är ManuFrog att rekommendera. Man kan hosta hur många domäner man vill och trafiken gränsen (för maximal trafik) är väldigt, väldigt svår att uppnå.

  I övrigt så har MF en väldigt, väldigt bra support som tål nämnas i detta sammanhang. Sist jag skickade in en fråga tog det bara någon minut innan jag fick svar.

  Förhoppningsvis inkluderar du MF i dina listor framöver! ;)

 • 38. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Simon
  2011-11-05 00:07

  Intressant läsning! Kanske sugen på att sälja dessa texter? ;)

Skriv en kommentar

Liknande artiklar

Andra bloggar om

webbhotell, One.com, Binero, Loopia, Crystone, Proinet