Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-settings.php on line 389 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-settings.php on line 404 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-settings.php on line 411 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-settings.php on line 446 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-includes/cache.php on line 99 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-includes/theme.php on line 576 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/backtype-connect/backtype-connect.php on line 1015 Live från 24 Hour Business Camp! | webpal

Niklas Olsson om affärer på internet

Affiliatenätverk, Bloggar, BloggInfo.se, Bokhylla, Domännamn, Informationsprodukter, Internetentreprenörer, Internetmarknadsföring, Länkstrategier, Övrigt, Projekt, Reseguider, Sökmotorer, Svensk Kolgrill, Twitter, Varumärken, Webb 2.0, Webbhotell, WordPress

Live från 24 Hour Business Camp!

2009-01-22 | Projekt, Webb 2.0

Nu har 24 Hour Business Camp dragit igång ute på Hasseluddens Yasuragi och vi sitter framför datorerna sedan två timmar tillbaka. Hela eventet dokumenteras live på live.24hourbusinesscamp.com, men jag tänkte passa på att dokumentera mitt och Johan Marands arbete under de 24 timmarna här i denna bloggpost. Kika gärna in under dagen (och senare i natt) för att följa vårt arbete!

Under de närmsta 24 timmarna ska jag och Johan utveckla en tjänst som vi valt att kalla Boxof99 (ingenting uppe ännu!). På Boxof99 fyller man in gästlistan inför en bjudning och får färdigtryckta placeringskort med valfritt tema hemskickade med posten inom tio dagar. 99 kort kommer kosta under 200kr. Tjänsten är på engelska och korten levereras globalt. För tryckningen av korten använder vi oss av företaget moo.com i England.

Vi kom hit relativt oförberedda med bara en vag idé kring konceptet och ägnade den första timmen åt att få ned lite tankar på papper och bygga upp ett flöde kring beställningsprocessen. Detta gick faktiskt oväntat smidigt och det visade sig att jag och Johan hade en ganska samstämmig uppfattning om hur upplägget skulle se ut och hur användaren skulle slussas genom processen. Vi lyckades även få ned en lista med “tasks” att dela upp och prioritera. Våra tasks för projektet ser ut såhär:

 • Bygga ett skelett av sidan i Wordpress
 • Testa MOOs API och bygga upp en struktur kring detta
 • Skapa det tekniska flödet bakom beställningsprocessen
 • Koppla ihop MOO-integrationen med beställningsflödet (detta kommer fungera som en helt fristående del)
 • Skapa en grafisk profil för Boxof99
 • Rita upp en layout i Photoshop
 • Skapa XHTML och CSS av denna layout
 • Hitta foton och rita grafik att använda på placeringskorten
 • Skriva texter till sidan (med fokus på själva säljsidan som berättar om produkten)

När dessa punkter är avbockade anser vi oss som klara :)

Vi har slagit oss ned i den största konferenslokalen (med plats för nästan 400 personer!), här hoppas vi på ett friskt idéutbyte med de andra teamen.

Efter detta han vi med en ganska snabb lunch och tog tag i att hitta ett domännamn till vår tjänst, där vi landade på Boxof99 som faktiskt var ledigt. Nu hoppas vi att domänen hinner konfigureras innan klockan 12 i morgon förmiddag.

Först vid två var vi alltså igång och kodade och har nu jobbat med strukturen på siten i cirka två timmar.

[17:56]

Vi jobbar oss sakta framåt genom vår task-lista. Många av journalisterna som surrade runt här för en stund sedan verkar ha dragit sig tillbaka vilket gör arbetsmiljön lite lugnare. Alla är fortfarande pigga och entusiastiska, blir kul att se hur länge alla orkar hålla igång.

Vi har nu sedan en stund ett färdigt wordpresskelett och kod för att jobba mot MOOs API, vilket verkar ha fungerat smärtfritt hittills. Själv utarbetar jag flödet för beställning av placeringskort, en riktig utmaning att göra smidigt för användarna!

[19:48]

Nu sätter vi igång igen efter en ganska lång middag. Fortfarande mycket att göra…

[22:26]

Vid nio badade vi i Yasuragins utepool och passade på att ta det riktigt lugnt inför nattens arbete. Nu är vi åter i gång och knackar med siktet inställt på en flygfärdig version innan vi lägger oss.

Jag letar lite färgteman och skissar på en struktur. Johan kämpar på med API-integrationen som kommer bli riktigt vass.

[00:58]

Inspirationen har trutit lite vad gäller det grafiska och vi kommer köra med en ganska enkel layout. Fokus ligger fortfarande på att ha en fungerande version uppe innan vi lägger oss.

[03:03]

Mobilstart kommer med dryck, mat och godis så vi kan hålla oss igång en stund till. Blir svårare och svårare att arbeta effektivt, stämningen är dock fortfarande på topp och det är ganska stimmigt trots den sena timmen.

[03:58]

Nu har vi knutit ihop WordPressdelen och layouten med API-integrationen. Vi har en del knutar att lösa upp innan vi är helt klara med detta dock…

[05:10]

Fortsatta problem med MOOs API, vi är dock så gott som färdiga med resten av vårt projekt. Förmodligen avbryter vi här och unnar oss några timmars sömn.

[fredag, 14:58]

Detta kanske var den fattigaste livebloggning som gjorts, det visade sig vara mindre klokt att ägna sig åt bloggande parallellt med en deadline på 24 timmar och nästan 100 trevliga entreprenörer. Tillsammans med en del svårlösta knutar i vårt projekt blev tidsschemat riktigt pressat, men vi lyckades faktiskt lansera en i princip färdig version av vår site innan tolv i morse. Så här gick det till efter att jag slutat rapportera:

Vi kom i säng någon gång kring halv sex i morse utan att ha löst problemet med MOOs API, vår sista slutsats var att hela MOOs API-server hade havererat (osagt om våra tester och mångtaliga experiment varit delaktiga i detta). Vid en snabb koll visade sig att inga tredjepartssystem baserade på MOOs API fungerade längre. Vi gick helt enkelt och la oss i hopp om att MOO skulle kunna lösa problemen nu på fredagsmorgonen.

Vi satte klockan på nio och var uppe i det stora konferensrummet någon gång vid halv tio för att återuppta arbetet. Nästan lite sorgligt att behöva hafsa ihop en tallrik med minisushi, melon och smörgåsar från den berömvärda frukostbuffén, men här gällde det att veta sina prioriteringar.

Tillbaks vid datorerna visade det sig att MOOs API-server fortfarande inte svarade, varför vi bestämde oss för en ny strategi: vi flyttade fokus från kodandet till textskrivande och annan kosmetika för att i ganska högt tempo kunna ta siten till en högre nivå. Vi avaktiverade dock den sista länken i beställningsflödet, den där man lägger sin beställning och betalar :)

Den sista timmen kunde vi ägna åt att ordna med lite trevligare bildmaterial och göra lite mindre korrigeringar i våra texter. Elva trettionio kunde vi lägga upp en bloggpost på den officiella bloggen där vi presenterar vårt projekt, Boxof99 - Exciting prints, delivered in boxes of 99.

Välkommen att komma in och kika på vad jag och Johan lyckades åstadkomma under dessa 24 timmar (minus några få timmar sömn, en mycket trevlig middag och grymt härligt utomhusbad)!

Det ska tilläggas att en intressant utmaning i vårt arbete var att jag och Johan aldrig arbetat på ett gemensamt projekt tidigare, något som dock fungerade mycket smidigt!

När klockan var tjugo sekunder i tolv började nedräkningen och vid tolvslaget applåderade vi till vad som känns som ett väldigt unikt och extremt fräscht event. Stort tack till Ted och alla sponsorer som möjliggjorde detta!

Efter tolvslaget rörde vi oss ut mot receptionen för fotografering. Under gårdagen fick tidningen NyTeknik oss att i samlad trupp vifta med våra datorer, en bild som det blir mycket intressant att se rubriksättningen på. I dag var det DI Weekends tur att komma med en bildidé, inträngda i ett hörn av Yasuragit utrustades vi med glödlampor för att visa på vår fantastiska idérikedom (?). Tjugo spänn på att de skriver något om “ljushuvuden” :)

Resten av förmiddagen spenderar jag förmodligen med att kika på alla nya webbplatser som kommit till världen samt den mängd bildmaterial, blogginlägg och tidningsartiklar som uppstått kring eventet.

Kika själv på Internetworlds bildspel (Jag och Johan), 24 Hour Business Camp bloggen samt liveversionen av denna (där alla projekt har presenterat sig), bilder på flickr, livevideo på Bambuser, kanalen på Jaiku (som var oväntat stilla), samt bloggar om eventet.

[En uppdatering]

Av någon anledning lyckades jag aldrig få till designen på Boxof99 under eventet och det känns lite som om den layout vi fick fram inte riktigt lyfter fram konceptet. Därför har jag spenderat 4 timmar under lördagen med att skapa ett nytt utseende, som fortfarande inte är helt optimalt, men som åtminstonde inte står ivägen för själva tjänsten på samma sätt som det förra utseendet.

Om man drar av vår sovpaus under eventet hamnar vi ju ändå på sammanlagt 24 vakna timmar från idé till färdig produkt :)

Kommentarer

 • 1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 David
  2009-01-22 17:34

  Intressant projekt! Har ni jobbat med Moos API innan? Känns som det kan bli tufft att hinna med allt på 24h men det fixar ni säkert. Ska bli kul att se det färdiga resultatet!

 • 2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
  2009-01-22 19:50

  Vi har aldrig provat faktiskt, hittade det bara och såg att det var i öppen beta :)

  Jag tror faktiskt att vi kommer hinna, frågan är snarare hur mycket design och layout vi kommer få på plats, siten står och faller lite på presentationen då vi vill leda besökarna till ett köp!

 • 3. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Andreas Bard
  2009-01-22 23:09

  Mycket intressant projekt! En sak som är säkert är att det kommer blir snyggt med dig och Wordpress bakom spakarna!

 • 4. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
  2009-01-23 04:32

  Du är för vänlig Andreas! Varför är du inte på business campen! Vi saknar dig :)

 • 5. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Christoffer
  2009-01-23 12:41

  Låter spännande Niklas. Hoppas du kan komma upp till kontoret någon dag och käka lunch. Skulle vara spännande att höra hur allt funkat för dig. Kör hårt!

 • 6. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Jonas Arnklint
  2009-01-24 14:37

  Tack för gott sällskap och en hel del bra tips! Du och Johan var ett par riktigt skojiga bordskamerater. Vi lyckades ju hålla fail whale borta ganska bra trots allt. :)

 • 7. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
  2009-01-24 14:45

  @Christoffer, låter som en bra idé!

  @jonas, tack själv! Vi lyckades faktiskt klämma in ett ganska rejält “fail” i sista rutan av beställningsflödet där det inte går att komma vidare till MOO, och sedan har vi ju inte sett NyTekniks rubrik ännu :)

 • 8. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Sam Farhan
  2009-02-08 00:05

  Tummen upp! Tittade just på sidan, gillar designen och idén.
  Keep it up!

 • 9. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
  2009-02-13 17:35

  Tack Sam!

 • 10. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Jag behöver din hjälp på fredag! #24hbc | webpal
  2009-10-28 15:54

  […] Jag kommer även uppdatera bloggen lite sporadiskt under eventet, dock inte i samma omfattning som sist. […]

Skriv en kommentar

Liknande artiklar