Niklas Olsson om affärer på internet

Affiliatenätverk, Bloggar, BloggInfo.se, Bokhylla, Domännamn, Informationsprodukter, Internetentreprenörer, Internetmarknadsföring, Länkstrategier, Övrigt, Projekt, Reseguider, Sökmotorer, Svensk Kolgrill, Twitter, Varumärken, Webb 2.0, Webbhotell, WordPress

Är du en idéverkstad eller en pengamaskin?

När man väl tillskansat sig kunskapen händer det lätt att man börjar producera webbsidor på löpande band. En helt ny affärsmodell kan ta bara några dagar att realisera, från idé via produktion till lansering på marknaden. Detta är en av de absolut största styrkorna med webben, vem som helst kan realisera och ta sitt erbjudande till marknaden till en minimal startkostnad.

Men vad får detta för konsekvenser för dig som webbutvecklare och idéskapare? Det första som bör uppmärksammas är att samtidigt som tekniken blir mer och mer lättillgänglig försvinner även värdet av den. Vad vi idag kallar avancerad webbteknik blir en hygienfaktor, något som är självklart. Detta händer idag med idéer kring affärsutveckling på webben, en bra, till och med en fantastisk, idé är sällan värd så mycket. Tusentals fantastiska idéer lanseras varje vecka, intill perfektion genomförda med de senaste webbteknikerna. Det är inte längre i idéerna som värdet ligger.

Ett exempel på detta skulle kunna vara Facebook. Facebook är varken unikt i sin idé eller sitt genomförande, helt andra faktorer har gjort Facebook till vad det är idag, kanske framförallt en otroligt lyckad marknadsföringsstrategi. Det är alltså varken produkten eller idén som fött succén Facebook, det är genomförandet av dem.

Detta är en ytterst relevant tanken för oss som sysslar med affärsutveckling på internet. Personligen känner jag att jag lägger allt för mycket tid på idéskapande och produktion av webbplatser när fokus borde ligga på marknadsföring av redan befintliga produktioner.

Kommentarer

  • 1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 daniel
    2008-03-16 21:32

    Håller helt med och tänker ganska ofta på detta… Det är väl därför markandsförare finns, för att utvecklarna skall slippa tänka på det.. =)

  • 2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
    2008-03-16 21:34

    precis! :)

Skriv en kommentar

Liknande artiklar

Andra bloggar om

internetentreprenör, idé, internetmarknadsföring