Niklas Olsson om affärer på internet

Affiliatenätverk, Bloggar, BloggInfo.se, Bokhylla, Domännamn, Informationsprodukter, Internetentreprenörer, Internetmarknadsföring, Länkstrategier, Övrigt, Projekt, Reseguider, Sökmotorer, Svensk Kolgrill, Twitter, Varumärken, Webb 2.0, Webbhotell, WordPress

2008, en återblick

2009-01-02 | Övrigt

Nu i starten av ett nytt år tänkte jag försöka summera det föregående i några korta punkter. Här är de händelser som gjorde störst intryck på mig under 2008:

 • Tillsammans med min bror gjorde jag en utflykt i e-handelsvängen och startade webbshoppen Svensk Kolgrill. Ett utmärkt tillfälle att komma bort från den textboks-verklighet man lätt hamnar i efter tre år med marketing- och managementböcker.
 • Tillsammans med två vänner tog jag mig till Tyskland för att tävla i finalen av ADIDAS guerilla marketing challenge. Vi lyckades inte till fullo övertyga juryn om vårt koncept, men vi nöjde oss gott med att ha tagit oss dit och fått ta del av ADIDAS gästfrihet.
 • Genom Handels fick vi möjlighet att presentera våra tankar kring framtidens trav för ATGs ledning, en mycket uppskattad presentation som vi sedan ombads hålla vid ytterligare två tillfällen.
 • Jag testade något helt nytt när vi tog cyklarna till Tyskland för att uppleva den tyska landsbygden en vecka under sommaren. Vi han även med några dagars vandring i Abisko.
 • Jag kom äntligen iväg (5 år för efter alla andra?) på en mycket efterlängtad tågluff i Europa. Fyllde ett anteckningsblock och två minneskort med bilder till framtida reseguider i samma veva.
 • Jag prövade på arbetslivet som internetmarknadsförare under 5 månader som intern på Tradera/eBay där jag deltog i en två dagars kurs i presentationsteknik, skickade runt 15 miljoner mail och vässade mina skills i fussball.
 • Jag fakturerade mer i företaget än jag någonsin gjort tidigare, och detta på bara första halvan av året.
 • Jag spenderade en oresonligt stor del av min tid på ett tåg mellan Stockholm och Lund.

På många vis blev 2008 för mig året då jag stoppade ena foten i arbetslivet och såg till att känna mig för ordentligt. Med erfarenhet som e-handlare, konsult och marknadsförare i ett team har jag fått mig en bra mycket bättre bild av vad jag vill med mitt yrkesliv än jag hade i början av 2008.

Under 2009 planerar jag att ta steget fullt ut.

Kommentarer

 • 1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Andreas Bard
  2009-01-04 17:13

  Det är vår tur nu, vinden har vänt! eller Det går bra nu som jag brukar säga.

  Ser fram emot detta år, och känns som att detta är året då mycket händer, för många stackars entreprenörer landet runt.

 • 2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
  2009-01-04 17:46

  Hm, jag hoppas verkligen inte att vinden har vänt, har haft medvind i tre år snart nu känns det som :)

  Det kommer definitivt hända mycket bra detta år!

 • 3. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Martin
  2009-01-17 00:54

  Bra jobbat!

  Hur gick kolgrill.com?

  Ses på 24hbusinesscamp

  //martin - en annan handelskille :)

 • 4. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Kristofer
  2009-01-17 15:43

  Hej

  Skoj att se att det går framåt.

 • 5. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Shuguo
  2009-01-20 12:17

  it was fantastic experience in 2008.
  Hope u got better opportunities in 09…

Skriv en kommentar

Liknande artiklar