Niklas Olsson om affärer på internet

Affiliatenätverk, Bloggar, BloggInfo.se, Bokhylla, Domännamn, Informationsprodukter, Internetentreprenörer, Internetmarknadsföring, Länkstrategier, Övrigt, Projekt, Reseguider, Sökmotorer, Svensk Kolgrill, Twitter, Varumärken, Webb 2.0, Webbhotell, WordPress

Tips för IT-startups


We are Apple (1984)

Igår hittade jag en riktigt trevlig bok, Odyssé av John Sculley. Det är en självbiografi om tiden då John Sculley lämnade sitt jobb som VD på Pepsi-cola för att ta plats som VD för Apple. Boken har ett väldigt romantiserande skimmer kring sig med en ung och visionär Steve Jobs och beskrivningen av Silicon Valley känns aktuell än idag. Detta var då Apple var ett ungt företag och ännu inte släppt sin första Machintoshdator.

Denna sorts böcker sätter mig alltid i en kreativ stämning och inte sällan går jag upp i dem helt. Denna gång har det resulterat i ett återfött intresse för små teknikbetonade IT-startups. Mitt surfande ledde mig till några mycket läsvärda artiklar som jag varmt rekommenderar för alla ni som intresserar er för, eller kanske själva planerar att starta, sådana.

  • PR tips for startups
    Här avhandlas olika strategier för PR i nystartade IT-företag. Speciellt nämns den ack så välbekanta besökskurvan där en produktlansering peakar för att sedan dala och aldrig riktigt komma igen till nivåerna vid releasen.
  • Software engineering tips for startups Här bjuds på några intressanta tips kring de tekniska aspekterna av ett IT-företag. Bland annat nämns, lite kontroversiellt, att det ofta är bättre med ett fåtal skickliga programmerare än ett helt gäng medelmåttor.
  • Infrastructure tips for startups Här finns två mycket intressanta punkter. Dels att man verkligen bör satsa på ett seriöst webbhotell (något jag själv håller på och ordnar efter många turer med mina gamla leverantörer) och dels den om Amazons webservices. Jag har läst en del om dem tidigare och måste säga att de är mycket fascinerande.

Skriv en kommentar

Liknande artiklar