Niklas Olsson om affärer på internet

Affiliatenätverk, Bloggar, BloggInfo.se, Bokhylla, Domännamn, Informationsprodukter, Internetentreprenörer, Internetmarknadsföring, Länkstrategier, Övrigt, Projekt, Reseguider, Sökmotorer, Svensk Kolgrill, Twitter, Varumärken, Webb 2.0, Webbhotell, WordPress

Tankar kring BloggInfo

2007-08-06 | BloggInfo.se

Trots att BloggInfo lanserades sommarens soligaste lördagsförmiddag, vilken följdes av den soligaste söndagen på veckor, har registreringarna av bloggar rullat in i en lagom takt. Att skriva om cirka fem bloggar om dagen är en ganska rimlig arbetsbelastning tycker jag, och på det viset kan jag även hålla kvalitén på texterna uppe.

Medan de första bloggarna registreras in får jag tillfälle att fundera en del över hur konceptet kan utvecklas. Min ambition är inte att bli en ny bloggrankningstjänst som lyfter fram de bloggar som redan har flest besökare, utan snarare en sida där bloggar samlas, kategoriseras och lyfts fram.

Ett koncept jag tänker börja med ganska snart är författarintervjuer där jag ställer några frågor till författaren av en viss blogg och sedan kanske har en framlyft sådan på förstasidan. Detta bygger innehåll på sidan, på samma gång som BloggInfo kan erbjuda mervärde utöver vad ett besök på bloggen i fråga skulle ge.

Jag funderar även en del kring vad som kan vara intressant att presentera kring bloggarna och vilken touch detta innehåll ska ha. Det lutar åt att BloggInfo ska ge en “personen bakom bloggen” upplevelse i sin information, vilket bloggars “about”-sida sällan riktigt erbjuder.

Saker som direkt ploppar upp är

 • RSS-flöde från bloggen, det ger ju en direkt överblick kring vad bloggen skriver om just nu
 • PageRank-mätare, inte så otroligt imponerande kanske, men lätt att implementera
 • Skärmbild av bloggens förstasida, ger en snabb överblick av bloggen
 • Författarintervju
 • Länkar till bloggprofilen (redan implementerat, se t.ex. Bottenhavet)

Fler idéer kring detta mottages tacksamt!

Designen på siten kommer genomarbetas ordentligt så snart jag har kommit fram till något som är tillräckligt mycket bättre än den som ligger uppe nu, enkelheten ska jag försöka behålla.

Reaktionerna på BloggInfo har hittills varit enbart positiva, till och med väldigt positiva på sina håll, och jag tror att bloggare uppskattar tjänsten. Det finns för tillfället tolv bloggar registrerade på BloggInfo.se i sju olika kategorier.

Kommentarer

 • 1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Jonas
  2007-08-06 19:37

  Låter bra, men vad gäller PR-mätare. Tror du det gynnar läsaren på något sätt? Eller är det enbart i SEO-syfte?

  För mig fyller den ingen direkt funktion om sidan är tänkt att vara någon form av personen bakom bloggen-upplevelse. Speciellt om målgruppen inte är enbart SEO-are. För det är den väl inte, eller?

 • 2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
  2007-08-06 19:46

  Min tanke är att en PR-mätare på något vis indikerar hur populär en blogg är, så visst tror jag det skulle kunna fylla någon slags funktion för användarna.

  Det fyller ju inte i personen bakom bloggen upplevelsen dock =)

  Självklart är målgruppen inte SEO-are, målet är ju att fylla arkivet med alla möjliga bloggar!

 • 3. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Kristoffer
  2007-08-06 22:02

  Jag tycker att allt du tog upp låter superbra! helt klart en annorlunda “tjänst” särskillt författarintervjuer låter ju spännande! =) Forsätt kämpa, jag tycker att det blir helt kanon!

Skriv en kommentar

Liknande artiklar