Niklas Olsson om affärer på internet

Affiliatenätverk, Bloggar, BloggInfo.se, Bokhylla, Domännamn, Informationsprodukter, Internetentreprenörer, Internetmarknadsföring, Länkstrategier, Övrigt, Projekt, Reseguider, Sökmotorer, Svensk Kolgrill, Twitter, Varumärken, Webb 2.0, Webbhotell, WordPress

Så var Proinet uppe igen

2008-02-17 | BloggInfo.se, Webbhotell

Nu är Proinets servrar uppe igen och denna gång behövde jag faktiskt själv inte blanda mig i processen, sist var jag tvungen att länka om alla mina domäner.

Man kan tycka lite vad man vill om detta som har hänt Proinet på sistone. Som det verkar är det inte deras säkerhet som är eftersatt, utan snarare att de haft oturen att vid flera tillfällen bli kraftigt ansatta av riktade hacker attacker.

Jag och Proinet, i framtiden

För min egen del måste jag ändå säga att jag tycker Proinet levererar för sitt pris. Jag skulle inte få för mig att lägga en affärskritisk site där, men ett gäng informationssidor och ett eller annat projekt ser jag inte som något större problem. Den site som dessa krascher drabbar hårdast är BloggInfo som ändå har en skara besökare som är engagerade i siten. Därför funderar jag att flytta BloggInfo till ett annat webbhotell.

Jag har satt upp ett konto på Binero som, om det fungerar bra, kommer bli mitt nya standardval när jag placerar mina siter. Binero kostar några kronor extra, men om det innebär bättre upptid och kanske framförallt bättre information, är det verkligen värt det.

Det som verkligen skadar förtroendet för Proinet efter en sådan här krasch är bristen på information, hade jag varit bortrest hade jag aldrig ens haft chansen att märka att mina sidor legat nere. Att dom inte ens skickar ut ett mail är under all kritik.

Kommentarer

  • 1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Anders G
    2008-02-18 14:45

    Jag håller med dig, ett kort mejl till samtliga kunde de ha slängt iväg. Behöver inte vara något märkvärdigt, bara “vi jobbar på att lösa problemet”.

Skriv en kommentar

Liknande artiklar

Andra bloggar om

webbhotell,, proinet,, hackad