Niklas Olsson om affärer på internet

Affiliatenätverk, Bloggar, BloggInfo.se, Bokhylla, Domännamn, Informationsprodukter, Internetentreprenörer, Internetmarknadsföring, Länkstrategier, Övrigt, Projekt, Reseguider, Sökmotorer, Svensk Kolgrill, Twitter, Varumärken, Webb 2.0, Webbhotell, WordPress

Resa till Prag, ett nytt projekt

2007-10-16 | Reseguider

PragDet har länge varit väldigt populärt bland webbentreprenörer med hemsidor om olika resemål. Resesiter är på många sätt mycket väl lämpade om man är intresserad av en passiv inkomstkälla, framförallt då resebolagen betalar bra om man lyckas förmedla en bokning via dem.

Efter lite eftersökningar på denna typ av siter har jag bestämt mig för att testa lyckan med en egen. Många som sysslar med den här typen av siter bygger upp hela nätverk av resesiter för att kunna korslänka och referera mellan varandra, mitt mål är dock bara en enda, om den inte visar sig bli en riktig vinstmaskin förstås.

Resa till Prag

Min resesite kommer handla om att resa till Prag och till viss del innehålla lite information om Tjeckien också. Prag är en lagom stor stad för vilken sökordskonkurrensen inte är alltför stor medan det ändå görs ett stadigt antal sökningar efter reseinformation om staden.

Jag har även valt att skriva om Prag eftersom jag själv har en del trevliga reseminnen från staden, vilket borde kunna göra texterna lite livligare.

Själva domänen registrerade jag för några månader sedan och innan jag hinner skriva ihop några texter till siten har jag bara fyllt den med en meny och några rubriker för att sökmotorerna ska kunna snappa upp vad det kommer handla om. Detta fungerade riktigt bra faktiskt, siten avnjuter redan cirka 8 besökare om dagen som kommer in via de sökord jag tänkt mig att optimera för, trots än så länge väldigt svaga placeringar på dessa.

Layouten är en enkelt anpassad wordpress där all tonvikt lagts på sökmotoroptimering och inte allt för mycket tid på grafiken.

Nästa steg med denna site är att fylla den med innehåll och sedan skramla ihop några inlänkar. Första optimeringsmålet är att hamna överst i google vid en sökning på resa till prag för att sedan jobba vidare med några andra fraser.

Jag planerar även att vara helt öppen med detta projekt och detaljerat redovisa besökartal och intäkter för siten här på Webpal, om intresse finns.

Snart kommer även en uppdatering om hur projektet BloggInfo förlöper och vilka spännande framtidsplaner som finns där, tid är dock, som alltid, en bristvara.

Kommentarer

 • 1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Anton Malmberg
  2007-10-16 17:04

  Trevligt! Det är alltid spännande att följa andras projekt! Har själv funderat på att göra något liknande så jag hoppas kunna dra lite extra nytta av att följa det här. Lycka till!

 • 2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
  2007-10-16 17:16

  Vad kul Anton! Ser att du redan driver några siter med liknande funktion, fast inte inom resor.

  Detta projekt planerar jag att hålla helt öppet, så ställ gärna frågor och begär fram data =)

 • 3. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Jonas Arnklint
  2007-10-16 19:07

  Låter kul med ett nytt projekt. Lycka till!

 • 4. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
  2007-10-16 19:15

  Tack Jonas!

 • 5. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Loa Walheim
  2007-11-08 11:00

  Hej!

  Ska snart till Prag och undrar över bra restauranger. Har hört att maten inte alltid är bra och är därför intresserad av förslag och erfarenheter.

 • 6. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
  2007-11-08 13:17

  Hej Loa,

  Tyvärr är min erfarenhet av maten i Prag ganska dålig, under min senaste åtta dagar långa vistelse åt vi bra mat max en tre fyra gånger… Ölen är dock billig! :)

  När jag kommer igång med lite mer research till Resa Till Prag ska jag dock leta upp lite trevliga rekommendationer, det kan dock ta några veckor innan det är gjort!

  Ha det så trevligt i Prag som, trots maten, är en av europas absolut trevligaste huvudstäder!

Skriv en kommentar

Liknande artiklar