Niklas Olsson om affärer på internet

Affiliatenätverk, Bloggar, BloggInfo.se, Bokhylla, Domännamn, Informationsprodukter, Internetentreprenörer, Internetmarknadsföring, Länkstrategier, Övrigt, Projekt, Reseguider, Sökmotorer, Svensk Kolgrill, Twitter, Varumärken, Webb 2.0, Webbhotell, WordPress

Fokus på varumärken

2008-02-21 | Projekt, Varumärken

Varumärken är en viktig komponent i affärsutvecklande som har varit lite förbisedd här på bloggen, varför jag planerar att skriva lite mer om dem.

I dagsläget planerar jag ett ganska avancerat varumärkesbyggande som en sorts fältövning av mina kunskaper och tankar inom området. Detta kommer utmynna i lanseringen av ett varumärke som jag kommer lägga ganska mycket tid på framöver.

Självklart kan även Webpal, BloggInfo och Bottenhavet ses som varumärken, de är dock inte mycket mer än namn och jag skulle gissa att besökare till dessa har väldigt olika bilder av deras innebörd, för att inte tala om min egen bild av dem. Dessa namn fungerar inte som en kartong för det som finns inuti, utan mer som en stämpel på en brokig samling komponenter. Det jag är ute efter är att bygga ett varumärke som verkligen omfamnar en tjänst på alla sätt, ett varumärke som egentligen berättar allt om det som finns inuti.

Varför bygga ett varumärke?

Min tanke med att bygga ett varumärke är egentligen inte för den externa marknadsföringen, utan snarare för mig själv och min egen bild av verksamheten. Med ett välutvecklat varumärkestänkande bakom en webbsatsning hjälper man sig själv att hitta ramar. Det kan vara så enkelt som att veta vilken ton man ska skriva en text i, eller om en viss utveckling av en tjänst verkligen passar varumärkesprofilen.

En annan aspekt är att det är lättare att bygga värde i en verksamhet med ett tydligt varumärke, man skapar en identitet för verksamheten vilket även ger den ett värde.

Mer om detta varumärkesbyggande så snart tjänsten jag utvecklar det till är lanserad!

Kommentarer

 • 1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Andreas Bard
  2008-02-25 15:58

  Word!

  Ser som vanligt fram emot att höra mer om dina planer.

 • 2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
  2008-02-27 14:21

  vänta och se :)

Skriv en kommentar

Liknande artiklar

Andra bloggar om

varumärken