Niklas Olsson om affärer på internet

Affiliatenätverk, Bloggar, BloggInfo.se, Bokhylla, Domännamn, Informationsprodukter, Internetentreprenörer, Internetmarknadsföring, Länkstrategier, Övrigt, Projekt, Reseguider, Sökmotorer, Svensk Kolgrill, Twitter, Varumärken, Webb 2.0, Webbhotell, WordPress

En genväg till starka positioner i Google

2007-10-28 | Sökmotorer

Jag har på sista tiden experimenterat med något inom sökmotoroptimering som visat sig fungera riktigt bra. Det hela är ganska simpelt, men anmärkningsvärt effektivt.

En stor del av sökningar på engelska ord som görs via google görs från Sverige via Google.se då denna ofta är förstavalet för svenska surfare. Detta innebär att en hemsida på svenska, under en .se-domän som optimerar för ett engelskt ord kan få en väldigt stark position på detta i dessa sökresultat.

Google har någon form av ordlista som avgör vilket språk en sökning görs på, oavsett vilken landsversion av Google man söker ifrån. Denna kan dock i viss mån sättas ur spel genom att sprida länkar till din sida från andra svenska sidor med det aktuella ordet som ankartext. När en svensk användare sedan söker på Google efter det aktuella ordet kan man uppnå en väldigt hög klickfrekvens genom att beskrivningen av ens sida är på svenska bland alla engelska.

Med denna metod kan man ranka mycket bra på väldigt konkurrensutsatta ord bara genom att Google tror att din sida är den enda på svenska som skriver om ämnet.

Finns det fler som har erfarenheter av denna typ av optimering så kommentera gärna med era egna tankar kring det hela!

Skriv en kommentar

Liknande artiklar