Niklas Olsson om affärer på internet

Affiliatenätverk, Bloggar, BloggInfo.se, Bokhylla, Domännamn, Informationsprodukter, Internetentreprenörer, Internetmarknadsföring, Länkstrategier, Övrigt, Projekt, Reseguider, Sökmotorer, Svensk Kolgrill, Twitter, Varumärken, Webb 2.0, Webbhotell, WordPress

En design och profil till BloggInfo

2007-08-12 | BloggInfo.se

Igår, efter att BloggInfo legat uppe i sju dagar, la jag upp en design med en lite mer genomarbetad grafisk profil och några koncept som förhoppningsvis ökar sidans användbarhet. Jag har även skapat en tagline för sidan, “BloggInfo - En blogg, flera bloggar“, både finurligt och nyckelordstätt =) Tar gärna emot kommentarer kring denna utveckling!

BloggInfo har nu legat uppe i en vecka och bloggregistreringarna rinner in i ett ganska lagom tempo. Har funderat på ifall jag ströp projektet lite i sin linda genom att dämpa uppmärksamheten i början, innan det fanns en tydlig grafisk profil, men jag tror nog att det kan ta ordentlig fart nu när grunden är lagd.

Något ni kanske funderat en del på är varför jag gör detta, vad jag får ut av det hela? Det tar ju trots allt en hel del tid och energi att skriva om alla dessa bloggar. Själv kan jag dock bara se fördelar.

 • Jag upptäcker en massa nya bloggar och får kontakt med författarna bakom dessa.
 • Sidan bygger ”internet-värde” i form av inlänkar och besökare, även om jag inte för tillfället gör något för att kapitalisera på detta så mutar jag i varje fall in mark i bloggvärlden.
 • Jag får möjlighet att träna mig i skrivande, är en riktig utmaning att kort och koncist sammanfatta en blogg man bara läst i några minuter.
 • Det är otroligt roligt att skapa ett nytt varumärke och se det spridas.
 • Sidan är en utmärkt plattform för länkbyten.
 • Jag har några riktigt solida tankar kring olika typer av kapitalisering på sidan i framtiden.

Att analysera de inskickade formulären har också visat sig givande. Vilka uppgifter fylls i, vilka undviks ofta? Har redan lyckats kategorisera ett antal användartyper. Genom denna kunskap ska jag förhoppningsvis kunna skapa smidigare registreringsformulär i framtiden.

Projektet har även kommit lämpligt i tiden då jag haft en lucka i mina åtaganden den senaste veckan, ett annat projekt jag hjälpt till med har skjutits upp för en tid framöver.

Nu hoppas jag bara att det nya utseendet blir väl mottaget och att jag får upp farten på bloggregistreringar!

Kommentarer

 • 1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Jonny Elofsson
  2007-08-12 15:38

  Vill ge dig beröm för en trevlig och mycket snygg tjänst. Ska kasta in min egna blogg när jag fått ordning på den och återupptagit postandet. Lycka till med projektet.

 • 2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
  2007-08-13 10:12

  tack så mycket, och välkommen till bloggen!

 • 3. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Simon Sundén
  2007-08-16 13:47

  Får passa på att gratulera för en riktigt snygg och bra sida… Snyggt jobbat!

Skriv en kommentar

Liknande artiklar