Niklas Olsson om affärer på internet

Affiliatenätverk, Bloggar, BloggInfo.se, Bokhylla, Domännamn, Informationsprodukter, Internetentreprenörer, Internetmarknadsföring, Länkstrategier, Övrigt, Projekt, Reseguider, Sökmotorer, Svensk Kolgrill, Twitter, Varumärken, Webb 2.0, Webbhotell, WordPress

Det blir ett nätverk ändå

2007-10-30 | Reseguider

Tog mig en funderare kring resatillprag.se-projektet och kom fram till att det nog vore ännu roligare att göra ett helt nätverk av siter. Optimalt vore att nå en “kritisk massa” av siter där länkar inom nätverket kan hjälpa nya siter att ranka först på sin domän, t.ex. Resa till Prag för resatillprag.se.

Planen är att bara skriva om resemål jag själv nyligen besökt och försöka ge en lite mer personlig bild av dem än man är van vid. Till detta kommer även komma en samlingsplats där hela nätverket presenteras.

Här på bloggen kommer jag dock bara följa “Resa till Prag” med uppdateringar av statistik och liknande, sedan får ni dra egna slutsatser om hur det går för resten av nätverket.

Lägesrapport, Resatillprag.se

Resa till Prag uppvisar en fortsatt ökning av besök från sökmotorerna, ganska förvånande då sidan i dagsläget egentligen bara består av en mängd undersidor med rubriker. På söktermen “Resa till Prag” (utan citationstecken) hamnar jag idag fyra. I dagsläget ser trafiken ut såhär (redovisar här enbart trafik från sökmotorerna varför siten egentligen har ett något högre antal besökare):

resa till prag statistik

Som man kan se av grafen är siten fortfarande väldigt ung och rankar på några få söktermer vilket ger en väldigt ojämn trafik. I dagsläget är det för mig omöjligt att säga hur många besökare som vore rimligt för denna typ av sida, men det är ett bra tag till jag kommer kunna tjäna några pengar på annonsering i varje fall.

De vanligaste sökorden är: resa till prag, buss till prag och karta prag. I en framtida postning ska jag skriva något om hur jag valde att optimera sidan för just dessa termer och några till.

Kommentarer

  • 1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Anders G
    2007-10-31 23:25

    Prag är en stad som verkligen är värt ett besök. Lycka till med sidan, ser fram emot att få se den i färdigt skick.

  • 2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/52/164052/webpal.se/public_html/blogg/wp-content/plugins/googleanalytics.php on line 266 Niklas Olsson
    2007-11-05 16:52

    tack Anders! Jo Prag är verkligen härligt… Ett tag drömde jag om att jobba ett år på distans därifrån =)

Skriv en kommentar

Liknande artiklar